Prvi na listi u u IX.jedinici

Reformist Petar Baranović vraća se u politički ring: ‘Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi u IX. jedinici’Foto: arhiva

Petar Baranović, potpredsjednik Reformista, prvi je na listi Narodne stranke-Reformista, u IX. izbornoj jedinici, a svojevrsni povratak u politički ring potaknut je trenutnom situacijom na političkoj sceni u Hrvatskoj.

– Iz politike nikada nisam ni izašao, potpredsjednik sam političke stranke koje je parlamentarna, a iza sebe sam ostavio i mandat zastupnika i dogradonačelnika Šibenika. Tako da trajnog povlačenja nije bilo, samo što sam se krenuo baviti onim dijelom strateških tema koje dnevno vidim. Fokusirao sam se na obiteljske, privatne i profesionalne izazove i trebalo je posložiti neke stvari kako bi se u budućnosti mogao baviti politikom. Situacija na političkoj sceni nikad nije bila gora, pojavilo se dosta onih za koje smatram da im nije mjesto u politici zbog namjera i predrasuda koje nose u sebi, a kad vidim što se sve nakupilo, smatram da ja odgovornost svih nas koji se bavimo ili smo se bavili politikom na najvišoj razini, izađemo na izbore u svim izbornim jedinicama. Čitav je niz tema, od devastacije pomorskog dobra, zagađenja mora, ribarstva, života na otoku, koje kolege i ja možemo kvalitetno servisirati jer su zanemarene – kazao nam je Baranović kojeg se već nekoliko godina moglo pronaći za timunom njegova ribarskog broda.

Narodna stranka – Reformisti, samostalno ili u suradnji s manjim centrističkim strankama, izlazi na parlamentarne izbore u devet izbornih jedinica, a njihovi ciljevi su osvajanje dva mandata u III. izbornoj jedinici te po jednog u VI. i II. izbornoj jedinici. Situacija u našoj izbornoj jedinici je, kako kaže Baranović, prilično ‘tvrda’ za treće opcije.

– Ove tri jedinice su one gdje imamo najveće izglede i gdje vjerujem da ćemo ostvariti željene razultate, dok ćemo se u ostalima boriti i pokazati da imamo ‘spirita’ u sebi i da jesmo stranka nacionalnog karaktera. Što se tiče IX. izborne jedinice, ovdje je uvijek bila borba između dvije opcije, HDZ-a i SDP-a te njihovih partnera, a bit će jako zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ovaj put jer ima i drugih opcija koje su jake i afirmirane na sceni.  HDZ bi tu mogao imati problema jer desno od centra vodit će se borbe. SDP ima dosta čistu situaciju, manje više se zna stanje, ali na drugoj poli je neizvjesna situacija i to ne samo u ovoj jedinici, već generalno i na razini države. Moglo bi se dogoditi da će biti teško sastaviti vladu i da će se ponovno ići na izbore – smatra Baranović.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.