U novom tjednu susnježica i na obali

Razvedravanje već danas, ali u jaku buru, a već u subotu jugo

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sa zapada će nam se danas ‘otvarati’ vedro nebo, ali će to pratiti i val hladnoće uz često jaku buru. Nova oborina već je vrlo vjerojatna u nedjelju i ponedjeljak, a i nakon toga će se zadržati hladno vrijeme. Vrijeme će biti prilično nestalno, što će se na Jadranu očitovati i po čestim promjenama smjera i brzine vjetra.

Na šibenskom je području jutros potpuno oblačno s jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 10 °C, u Jezerima, Pirovcu i Rogoznici 9, u Brodarici i na Žirju 8, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Bilicama 7, u Kninu, Primoštenu i na Miljevcima 6, u Drnišu, Oklaju i Kistanjama 5, a na Promini 4 °C.

U sjevernoj će Dalmaciji već tijekom jutra kiša prestati i počet će se razvedravati, uz jaku i olujnu buru. Mjestimične kiše, moguće i grmljavine, bit će uglavnom južnije od Splita. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 °C.

U subotu na Jadranu većinom bez kiše te uz dosta sunčana vremena, posebice prijepodne. Bura će oslabjeti i na sjeveru okrenuti na južni vjetar i jugo s kojim će stići oblaci, zatim i kiša. Nedjelja posvuda vrlo promjenjiva, mjestimice uz obilnu kišu, te vjetrovita, a i početak tjedna bit će vjetrovit. Pritom će i zahladnjeti pa će i duž obale ponegdje biti moguća susnježica.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: