Edukacije iz OPG sektora

‘Putokaz do boljeg sutra’: Udruga Emedea poziva zainteresirane na besplatne edukacije u Šibeniku

FOTO Udruga Emedea
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga EMEDEA u sklopu projekta ‘Putokaz do boljeg sutra’ započinje s provedbom programa obrazovanja odraslih za deficitarna zanimanja i to za voditelja OPG-a, uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te uzgajivača povrća.

Kroz navedena zanimanja pružit će se kompletna, zaokružena podrška razvoju tog sektora kroz edukaciju polaznika, a s obzirom da OPG sektor pruža velike mogućnosti razvoja na području naše županije, program obrazovanja će obuhvaćati teorijski i praktični dio nastave tako da će polaznici naučiti sve o radu i upravljanju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom.

Ciljana skupina unutar projekta su dugotrajno nezaposlene osobe, nezaposlene osobe s invaliditetom, korisnici zajamčene minimalne naknade i žrtve obiteljskog nasilja. Dakle, radi se o ranjivim, marginaliziranim skupinama.  Svi navedeni programi su verificirani od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih tako da polaznici imaju mogućnost upisati završenu edukaciju u svoju radnu knjižicu.

Edukacija će se održavati u Šibeniku, trajat će od 20 do 30 radnih dana po 3,4 sata dnevno, a polaznici će imati osiguran obrok i prijevoz do mjesta edukacije za vrijeme trajanja programa.

Ukoliko ste zainteresirani, ovdje pogledajte kako se možete prijaviti na edukacije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: