Prvi put izvan Zagreba: U Šibeniku održan izborni sabor Hrvatskog društva političkih zatvorenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj vijećnici danas je održan 11. izborni sabor Hrvatskog društva političkih zatvorenika koji se po prvi put odvija izvan Zagreba.

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji se političkim zatvorenicima zahvalio na žrtvi koju su utkali u slobodnu Hrvatsku.

– Dali ste svoje zdravlje i najbolje godine života radi neizmjerne ljubavi prema domovini. Siguran sam kako vaša žrtva nije bila uzaludna što trebaju dokazati generacija koje dolaze- poručio je zamjenik gradonačelnika te im poželio uspješan rad.

sabor sabor1 sabor2

Za predsjednika HDPZ-a ponovno je izabran Marko Grubišić.

– Mi smo pokrenuli neke projekte koji će ostati vrijednost za generacije čiji će sadržaj izučavati nova generacija mladih i neopterećenih znanstvenika koji će upravo na osnovu naše memorije prenijeti tek budućim generacijama da smo mi, politički zatvorenici, ta paradigma koja nikada nije dala ugasiti ideju stvaranja samostalne i neovisne države Hrvatske – kazao je Grubišić.

grubisic

sabbo

Uz dogradonačelnika Šibenika, okupljene članove Hrvatskog društva političkih zatvorenika pozdravio je i predsjednik podružnice Šibensko-kninske županije Ivan Burazer.

Na saboru je najavljeno da će se raditi na projektu uređenja memorijalnog centara žrtava totalitarnih režima i izradi video leksikona hrvatskih političkih zatvorenika.

– Smisao centra je da će mlađa generacija, pogotovo studenti povijesti, imati gdje pronalaziti podatke kako bi mogli činjenično svjedočiti o jednom vremenu za kojega kažemo ‘ne ponovilo se’ – istaknuo je Grubišić.

sabo1


Pratite nas i na društvenim mrežama: