Pahulje bi mogle i do otoka

Prvi ozbiljniji hladni val: Ovih dana utoplite i vodu u koljenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Vodovoda su već podsjetili na potrebu zaštite instalacija od smrzavanja, a iz DHMZ-a upozoravaju i na po zdravlje opasnu hladnoću. Premda će sljedećih dana biti povremenog snijega, vjerojatno najčešće u četvrtak, kada su pahulje ponovno moguće i na Jadranu, i to ne samo sjevernom, nego i južnije, pa čak i na nekim dalmatinskim otocima, zimski ugođaj ovoga tjedna još više će potvrđivati hladnoća i ‘minusi’ prvog snažnog hladnog vala ove zime.

Jutros je na šibenskom području vedro uz umjerenu buru. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 4 °C, u Rogoznici, Murteru i Pirovcu 2, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Primoštenu 1, u Kninu i na Promini -1, u Bilicama i na Miljevcima -2, a u Drnišu -3 °C.

Na srednjem Jadranu bit će i danas umjerenog sjeverozapadnjaka uz umjereno valovito more, no ujutro će još uz obalu biti bure i sjevernog vjetra. Uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će biti oko 9 °C, u unutrašnjosti Dalmacije oko 6 °C, ali tek nakon mjestimičnih jutarnjih ‘minusa’.

Na Jadranu sljedećih dana barem djelomice sunčano, a u četvrtak valja računati na povremenu kišu, osobito u Dalmaciji. Umjeren sjeverni vjetar i bura u četvrtak će ponovno pojačati, a uz slabljenje vjetra u petak jutro će biti hladnije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: