Prva grupa vatrogasaca i građana stigla u Split: Do kraja dana dat će oko 40 doza krvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prva grupa vatrogasaca sa šibenskog područja jutros je stigla u Split darovati krv, a čine je vatrogasci i nekolicina civila iz Bilica, Šibenika, Vodica, Brodarice i Perkovića.

– Tijekom jutra će nam se pridružiti Pirovčani, Primoštenci i Skradinjani te ukupno očekujemo prikupljanje oko 40 doza krvi šta predstavlja ogroman uspjeh s obzirom na to da je sve skupa organizirano u manje od 24 sata – izvijestili su na Facebook stranici iz DVD-a Bilice, zahvaljujući firmi Slaptours Nova koja im je besplatno ustupila minibus i vozača za prijevoz do Splita i natrag.

Podsjetimo, nekoliko Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibensko-kninske županije odlučilo je odgovoriti na apel splitske bolnice koja se suočila s velikom nestašicom krvi. Zbog nestašice krvi, prvenstveno 0 i A krvnih grupa, zbog kojih su odgađane i operacije, DVD Bilice, Brodarica-Krapanj, Šibenik, Vodice i DVD Primošten u kratkom roku su se odlučili organizirati akciju okupljanja što većeg broja ljudi koji žele donirati krv, kako bi barem djelomično olakšali situaciju i pomogli onima kojima doslovno život visi o dragocjenoj tekućini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.