Još ćemo se ogrijati sunca

Proslava prošla ‘nasuvo’, ali se očekuje ‘božićna ciklona’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za nama je šibenska Proslava, noć u kojoj slave sva zvona grada i mirišu fritule, a pred nama dani postojanog vremena na koje utječe anticiklona. Na sjevernom Jadranu te u većini kopnenih krajeva to će značiti prevladavajuće oblačno, osobito ujutro i maglovito, ponegdje uz rosulju i slabu kišu, a u višem gorju, te osobito u unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem i južnom Jadranu barem djelomice sunčano. Pritom će temperatura zraka i dalje biti barem oko prosječne za drugu polovinu prosinca.

Na šibenskom području jutro je vedro uz slab jugoistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 9 °C, u Primoštenu, na Žirju i na Promini 8, u Mureteru i Pirovcu 7, u Šibeniku i Vodicama 5, u Skradinu i Oklaju 4, u Zatoni i na Miljevcima 3, u Drnišu i Dubravi 1, a u Kninu -1 °C.

U Dalmaciji danas barem djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, prema otvorenom moru mjestimice umjeren sjeverozapadni, pri čemu će more biti mirno ili malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 do 16 °C.

U Dalmaciji do kraja vikenda uglavnom sunčano i razmjerno toplo. Vjetar većinom slab. U nedjelju će zapuhati umjereno, mjestimice i jako jugo, koje će u ponedjeljak okrenuti na sjeverozapadnjak.

Sredinom sljedećega tjedna sve je veća vjerojatnost za dolazak, skoro pa uvriježene ‘božićne ciklone’, a s njom i zamjetnijeg pada tlaka, jačanja južine, čestih oborina, ponegdje opet obilnijih. Bit će to posvuda kiša, a kasnije, barem u gorju, snijeg. Sve to uz dozu rezerve jer toliko unaprijed ni prognostički modeli ne predviđaju sa sigurnošću.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: