Kiša nije opcija

Prognoza je sigurna do sredine rujna i nalikuje današnjoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stabilno, suho, sunčano i razmjerno toplo rujansko vrijeme nastavlja se gotovo sigurno do sredine rujna. Za sve one koji bi rado i koju kap kiše – nema je na vidiku. Iako će sljedećih će dana u dijelu Hrvatske ipak biti više oblaka nego danas, i to u četvrtak najprije visokih koprenastih, a u petak i nižih, koji će samo djelomično zastirati sunce i nebesko plavetnilo, iz njih neće pasti ništa. Na Jadranu će od četvrtka navečer ponovno puhati jaka, na udare vjerojatno i olujna bura.

Jutro je na šibenskom području vedro uz slab sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 21 °C, u Primoštenu, Žirju i na Promini 20, u Murteru i Pirovcu 19, u Šibeniku i Vodicama 18, u Skradinu 17, u Bilicama i Zatonu 16, u Oklaju i Dubravi 14, a u Kninu i Drnišu 13 °C.

U Dalmaciji danas temperatura još malo viša, pa će ponegdje biti i vruće. Pritom sunčano, većinom i vedro, ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Uz najprije burin, zatim mjestimice umjeren maestral more će biti malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C. U hladu će termometar pokazivati i do 32 °C.

Na Jadranu u nastavku tjedna sunčano, većinom i vedro, uz često umjerenu buru, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i jaku, s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka, pa će noći i dalje u mnogim mjestima biti tople, a dani mjestimice vrući.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: