Prevari li vas sv. Martin ne sjedajte za volan, policija u pojačanim kontrolama

Ilustracija/Arhiva

Poučeni iskustvom iz proteklih godina policijski službenici će i ovo ‘Martinje’ provesti u pojačanim kontrolama prometa s posebnim naglaskom na provjeru alkoholiziranosti vozača.

Proslava narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’ ove godine pada već u petak, 11. studenoga, pa policija očekuje tijekom cijelog vikenda očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će već od sutra poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima u dane vikenda prije i poslije ‘Martinja’, priopćili su iz PU Šibensko-kninske.

Prošle godine na našem području je policija kontrolirala 392 vozača, a njih 38 zatekli su za upravljačem pod utjecajem alkohola. Tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,77 promila.

Iz policije pozivaju sve koji će ovih dana slaviti ‘Martinje’ da se suzdrže od sjedanja za upravljač automobila ukoliko su konzumirali alkohol jer su u proteklih deset mjeseci alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 88 prometnih nesreća, od kojih jednu s poginulom osobom, 39 s ozlijeđenim osobama i 48 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policija će, također, u srijedu 16. studenog provesti akciju nadzora brzine kretanja vozila, a u srijedu, 23. studenog pojačanu kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika, kao i propisnog prijevoza djece u vozilima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.