U nedjelju smirivanje vremena

Preokret u Badnjoj noći: Sa jakog juga na olujnu buru i bijelu Zagoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Južina nam je osigurala toplu srijedu pa je tako u Komiži i u zraku i u moru bilo ugodnih 17 °C dok je u našoj županiji najtopliji bio Šibenik sa 14,3 °C izmjerena u 14.45 sati. I na Badnjak će u većini Hrvatske biti iznadprosječno toplo, u mnogim krajevima čak i toplije nego jučer, te vjetrovitije i oblačnije.

Na šibenskom je području jutros potpuno oblačno uz slab istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu 14 °C, u Šibeniku, Skradinu, Murteru i Rogoznici 13, u Vodicama, Bilicama i Primoštenu 12, u Oklaju i na Miljevcima 11, a u Kninu i Drnišu 10 °C.

U Dalmaciji danas umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, većinom u unutrašnjosti. Puhat će umjereno, prema otvorenom srednjeg Jadrana do jako jugo uz umjereno valovito more. Najviša temperatura od 11 °C u Zagori do čak 16 °C na otocima.

Mnogo upozorenja na opasnije meteorološke pojave bit će tijekom Badnje noći te posebice Božića i blagdana sv. Stjepana – i to ne samo zbog kiše, nego i zbog vjetra – osobito bure na sjevernom Jadranu, zatim i južnije.

Na Jadranu će tako sljedeća dva dana prevladavati oblačno i povremeno s kišom, na sam Božić moguće i grmljavinom, te mjestimice obilnijim pljuskovima. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak okrenut će na jaku, podno Velebita i olujnu buru, uz zahladnjenje. Snijega će gotovo sigurno u subotu biti u unutrašnjosti Dalmacije, uz mjestimično stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Uz jaku i olujnu buru pahulje su moguće i ponegdje uz more, pa i na nekim otocima.

U nedjelju razvedravanje i slabljenje bure.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: