Novi zastupnici iz naše županije

Preferencijalni glasovi ‘svrgnuli’ Malenicu s prvog mjesta: Evo za koliko ga je nadmašio Kalmeta s dna liste

Božidar Kalmeta, nekadašnji zadarski gradonačelnik i ministar, s posljednjeg mjesta na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici, s osvojenih 16.002 preferencijalnih glasova preskočio je HDZ-ovog nositelja liste, aktualnog ministra uprave Ivana Malenicu koji je dobio 12.799 glasova.

Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a i šesti na listi, dobio je tek 1.745 preferencijalnih glasova, a Branka Juričev Martinčev, bivša saborska zastupnica i nekadašnja gradonačelnica Vodica na devetom mjestu dobila je 1.869 glasova. Drniškom gradonačelniku Josipu Begonji, koji se nalazi na 13. mjestu HDZ-ove liste, glas je dalo 1.104 birača.

Drugim riječima, u okviru osam osvojenih mandata, ulazak u Sabor osigurali su Ivan Malenica i Nediljko Dujić s liste HDZ-a u IX. izbornoj jedinici.

Najveći broj preferencijalnih glasova na listi Restart koalicije ostvario je nositelj Franko Vidović kojem je povjerenje dalo 7.887 glasača, i jedini je budući SDP-ov zastupnik iz Šibensko-kninske županije.

Hrvoja Zekanovića, nositelja liste Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici, kojem je pripalo 5.217 glasova birača, preskočila je treća na listi  Karolina Vidović Krišto sa 5.598 glasova. Ljiljana Zmijanović dobila je 634 preferencijalna glasa, a Igor Friedrich 100.

Mostov saborski zastupnik iz IX. izborne jedinice bit će Miro Bulj s osvojenih 9.604 glasa, a drugi na njihovoj listi, Ivica Ledenko, dobio je 674 glasova birača. Marini Paškalin glas je dalo 140 birača.

(M. Marotti, A.M. Crnica)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.