Financiranje iz Europskog socijalnog fonda

Predstavljena dva važna projekta za Udrugu gluhih i nagluhih naše županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije danas je na početnoj konferenciji predstavila projekt pružanja usluga tumača za gluhe i nagluhe osobe Šibensko-kninske županije, kao i projekt podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Cilj projekta tumača znakovnog jezika je 21 osobi s područja županije omogućiti normalno snalaženje u životu, odnosno da im tumač pomogne u njihovom svakodnevnom životu.

– Projekt će se provoditi dvije godine na području Šibensko-kninske županije, a on je nastavak projekta iz 2018. godine. Imaju jednog zaspolenog, te voditelja projekta. Sastoji se od standardnih elemenata promidžbe i vidljivosti, ali sve se vrti upravo oko 21 korisnika koji će kroz dvije godine dobiti potrebne usluge. Vrijednost je oko milijun kuna, a sve je išlo preko Europskog socijalnog fonda – kazali su iz Udruge.

‘Podržite nas’ je naziv projekta podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, a vrijednost mu je nešto veća od 830 tisuća kuna.

– Partneri na projektu su Centar za  inkluziju Šibenik i udruga Franak iz Zagreba. Cilj projekta je edukacija marginaliziranih osoba na tržištu rada, u koje spada 15 članova Udruge gluhih i nagluhih te deset članova udruge inkluzija. Oni će pohađati radionice mekih vještina, a članovi Udruge gluhih će pohađati program osposobljavanja za administratora. Projekt će trajati do početka 2022. godine – zaključila je Višnja Erceg koordinatorica projekta Udruge gluhih i nagluhih.


Pratite nas i na društvenim mrežama: