Pred nedjeljno jutro očekuje se ‘atentat’ na ljeto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još danas moramo izdržati pretežno suho, sunčano i vruće vrijeme, a za vikend stiže promjena vremena, uz kišu, često i obilniju, praćenu grmljavinom i padom temperature, te prolazno jakim vjetrom, na Jadranu jugom pa burom, ponegdje i olujnom. Jutro na šibenskom području je vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 23°C, u Šibeniku, Pirovcu, Murteru i na Žirju 22, u Vodicama, Skradinu i Primoštenu 20, u Dubravi i Golubiću 16, a u Drnišu 14°C.

U Dalmaciji temperatura zraka danas još i malo viša, uz izraženiji toplinski val koji može djelovati na zdravlje nego na sjevernom Jadranu, te uz većinom sunčano vrijeme sa slabim vjetrom. Vjerojatnost poslijepodnevnih pljuskova postojat će uglavnom u unutrašnjosti, osobito u Zagori. Uz more stabilnije, uz burin, pa slab do umjeren jugozapadni vjetar, uz koji će more biti mirno ili malo valovito, temperature 26 ili 27 °C, čak i malo više od najniže jutarnje temperature zraka, koji će poslijepodne dosezati i oko 33 °C.

nedjelja-dan

Sudar fronti nad Dalmacijom očekuje se u noći, konkretnije pred nedjeljno jutro. Osim pada temperature te pljuskova, grmljavine i mjestimičnog nevremena, na Jadranu će za vikend nevolje nekima stvarati i vjetar – najprije jugo, ponegdje i jako, zatim još jača bura, najprije na sjevernom dijelu, poslije i južnije. Tijekom ponedjeljka većinom slabljenje bure i razvedravanje, uz samo poneki pljusak, uglavnom na južnom dijelu, a od utorka daljnja stabilizacija vremena, uz zatopljenje.

nedjelja-temperature-dan

I dok će na kopnu vrućina uglavnom izostati, ponegdje na Jadranu u drugoj polovini tjedna ponovno može biti i vrućeg dana, ali ne baš ovakvog kakav je bio u dosadašnjem dijelu kolovoza. Iako nikad nema garancija, moguće je da se nakon ove ciklone više neće događat velike vrućine tipa 35 i više stupnjeva, ali će vrućih ljetnih dana itekako još biti.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT, Neverin


Pratite nas i na društvenim mrežama: