Za vikend 30 u hladu

Pred nama je nekoliko savršenih dana, a u novom tjednu opet malo juga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U razmjerno svježi četvrtak u većini će Hrvatske biti prolazno umjerene naoblake iz koje samo ponegdje može pasti malo kiše. Od petka do nedjelje bit će sunčanije, često i vedro, te danju osjetno toplije, tijekom vikenda u mnogim krajevima i blizu 30 °C.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro uz slab jugoistočnjak. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 20 °C, u Šibeniku, Jezerima i na Žirju 19, u Vodicama, Skradinu, Murteru i Pirovcu 18, u Primoštenu i Žaboriću 17, u Piramatovcima i na Miljevcima 15, u Kninu i Drnišu 14, a u Oklaju 13 °C.

U Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne jugozapadni vjetar, prema otvorenome sjeverozapadni, koji može biti i jak, uz malo i umjereno valovito more. Dan će obilježiti sunce i malo viša temperatura nego jučer – najviša dnevna većinom između 26 i 29 °C.

Krajem tjedna ugrijat će na Jadranu, gdje će u noći i ujutro i dalje puhati slaba i umjerena bura, a danju jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Bit će uglavnom sunčano pa i potpuno vedro.

Početkom novoga tjedna prolazno jačanje juga, kada će ponovno biti oblačnije i manje toplo nego tijekom vikenda, uz mogućnost mjestimične kiše.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: