Pozitivni su iz Knina, Šibenika, Murtera i Promine

Poznati su izvori infekcije svih devet novooboljelih u županiji

Odjel za infektivne bolesti

Županijski Stožer civilne zaštite objavio je epidemiološku sliku Šibensko-kninske županije u kojoj je danas ukupno 57 oboljelih te detaljnije podatke o devet novozaraženih koronavirusom.

Među novih devet pozitivnih osoba na koronavirus, dvije su osobe iz Šibenika koje su bliski kontakt sa oboljelom osobom iz biogradske bolnice. Jedna je osoba s područja Općine Promina koja nema prebivalište u Općini Promina i epidemiološkim izvidom je utvrđeno da je bila izložena zarazi u susjednoj županiji. Tri su osobe iz Knina od kojih su dvije zdravstveni djelatnici, a jedna je bliski obiteljski kontakt s oboljelom zdravstvenom djelatnicom. Tri su osobe s Murtera, također bliski kontakt sa zaraženom osobom.

Od ukupnog broja oboljelih:

–           27 osobe s područja Općine Murter-Kornati

–           2 osobe s područja Općine Tisno

–           4 osobe s područja Grada Vodica

–           9 osoba s područja Grada Šibenika

–           1 osoba s područja Grada Drniša

–           1 osoba s područja Grada Skradina

–           12 osoba s područja Grada Knin

–           1 osoba na području Općine Promina (nema prebivalište na području općine)

Porast broja oboljelih bio je predvidiv, svi novooboljeli su kontakti sa već poznatim osobama koje su oboljele od COVID-19. Epidemiološka situacija u našoj županiji je pod  kontrolom, ali zbog porasta broja oboljelih apeliramo na sve stanovnike da ostanu u svojim domovima i ne ugrožavaju sebe i svoje bližnje.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.