U prvim razredima 1.008 mjesta

Poznat raspored upisa u srednje škole: Osnovnu školu završava više učenika nego lani

Odjel za prosvjetu Šibensko-kninske županije objavio je raspored upisa u prve razrede svih srednjih škola. U 12 srednjh škola u županiji za upise, koji su uglavnom krajem srpnja, bit će otvoreno ukupno 1.008 mjesta.

– U odnosu na prošlu školsku godinu budućim srednjoškolcima bit će ponuđeno više mjesta u gotovo svim školama. To povećanje temeljimo na broju učenika koji ove godine završavaju osmogodišnje školovanje. Godinu prije iz osnovnih škola izišlo je 857 osmaša, a ove godine osme razrede završava 910 učenika – rekla nam je Sanja Kuzmanović Stipaničev, pročelnica županijskog Odjela za prosvjetu.

Šibenska Gimnazija Antuna Vrančića upisivat će 142 učenika u četiri usmjerenja, Prometno-tehnička škola 86 učenika u četiri smjera, Ekonomska škola upisuje 73 učenika u četiri usmjerenja, a Medicinska 78 u tri smjera. Turistička škola u Šibeniku planira upisati 92 učenika tri prva razreda, Tehnička također 92 u četiri smjera, a Industrijsko-obrtnička 90 polaznika u devet smjerova. Srednja strukovna škola u sedam smjerova upisuje 93 polaznika prvih razreda, Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu 79 u šest smjerova, Srednja škola Lovre Montija u Kninu 85 u pet smjerova, a Srednja srukovna škola Kralja Zvonimira u Kninu planira upisati 85 učenika u devet usmjerenja. U Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u prvi razred srednje škole upisuju 13 učenika.

Raspored svih smjerova po srednjim školama i datume upisa provjerite na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.