Požar između Rasline i Zatona ugašen, no još uvijek gori na Promini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sinoć je nešto prije 23 sata, nakon gotovo 60 sati gašenja, požar između Rasline i Zatona proglašen ugašenim. Ipak, kako doznajemo u Centru 112, od požara na našem području aktivni su još oni na Svilaji i Promini.

Zapovjednik DVD-a Zaton, Boris Dukić sinoć je na svom facebooku emotivnom objavom zahvalio svima koji su ‘po tko zna koji put pokazali svoje jedninstvo i odlučnost’.

– Nakon gotovo 60 sati  gašenja večeras nešto prije 23 sata požar između Zatona i Rasline,a koji je zahvatio oko 650 hektara terena, proglašen je ugašenim. Hvala svim Zatonkama i Zatonjanima i našim gostima koji su po tko zna koji put pokazali svoju jedinstvo i odlučnost da se suprotstave požarnim ugrozama. Hvala svim vatrogasnim postrojbama sa područja naše županije, zračnim snagama, Hrvatskoj vojsci. Hvala ministru Damiru Krstićeviću, ministru Marku Paviću koji nas je svakodnevno obilazio i informirao se o situaciji, żupanu Goranu Pauku,dogradonačelnicima Danijelu Mileti i Pašku Rakiću, ravnatelju DUZS Draganu Lozančiću i glavnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću , napisao je Dukić.

U gašenju požara na Promini jučer je, tijekom dana sudjelovalo ukupno 108 vatrogasaca s 36 vozila iz Državne vatrogasne intervencijske postrojbe, a jutros je na požarištu oko 90 vatrogasaca, a uskoro se očekuje i dolazak zračnih snaga. Gori trava, makija i nisko raslinje, a vatra na Promini ne ugrožava naselja. Aktivan je i požar na Svilaji, koji se sa područja Splitsko-dalmatinske županije proširio i na naše područje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.