Akcija policije

‘Poštujte naše znakove’: Lani na šibenskom području u prometu ozlijeđeno 14 djece

Šibenski policajci početkom nove školske godine u školama na području cijele županije provodit će akciju ‘Poštujte naše znakove’. Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji su prvi put sudionici  u prometu cestama.

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video ‘Poštujte naše znakove’, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznat će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima. Video možete pogledati OVDJE.

Policijski službenici također će u okviru akcije pojačano pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, posebice u vrijeme početka i završetka nastave omogućavajući time nesmetan i što sigurniji dolazak djece u školu kao i odlazak iz škole.

– Naši statistički pokazatelju upućuju na pozitivan trend stanja u prometu u odnosu na stradalu djecu, a čemu uvelike doprinosi i ova preventivna akcija, koja, osim djecu, na posebnu pozornost opominje i vozače. Tako je u prošloj godini na našem području u prometnim nesrećama ozlijeđeno 14 djece od kojih je njih 1 zadobilo teže, a 13 lakše tjelesne ozljede – priopćeno je iz Pu šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.