Barem je zima normalna

Porcija do kraja tjedna: zahladnjenje s burom, a pahulje za desert

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tri kralja su nam ove godine donijeli četvrti dar – zimu. Sljedećih dana oborina će biti malo, u nekim krajevima i nimalo, temperatura zraka bit će znatno bliža prosječnim siječanjskim vrijednostima od one prošlih dana, pri čemu će dodatnom osjećaju hladnoće na Jadranu pridonositi i bura, koja će povremeno onemogućavati normalno prometovanje.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno s umjerenom do jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 10 °C, u Murteru 8, u Vodicama, Pirovcu i na Žirju 7, u Šibeniku, Drnišu i Primoštenu 6, u Kninu i na Miljevcima 5, u Oklaju 4, a na Promini 1 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka, ujutro još na udare i olujna bura, uz najvišu temperaturu između 10 i 13 °C, u zaleđu oko 8 °C.

Na Jadranu za vikend promjenjivo. Sutra oblačnije, na jugu uz malo kiše. U nedjelju novo naoblačenje, uglavnom na sjeveru kiša, ali ne može se isključiti ni mogućnost za malo snijega. Početkom sljedećeg tjedna djelomice sunčano i vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: