Za vikend škura bura

Ponegdje je moguće malo kiše, a od četvrtka hladnije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jugo će danas jačati  uz promjenjivo oblačno vrijeme te povremenu kišu uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, a u srijedu u većini krajeva treba računati na kišu. Uz zahladnjenje će kiša prelaziti u snijeg, ponajprije u gorju.

Jutro je na šibenskom području oblačno sa slabim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Murteru, Jezerima i na Žirju 12 °C, u Pirovcu i Rogoznici 11, u Primoštenu 10, u Vodicama, Skradinu, Drnišu i Oklaju 9, u Kninu i Bilicama 8, a na Promini 5 °C.

Relativno toplo zadržat će se i danas u većem dijelu Dalmacije – najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C. Puhat će jugo koje će ponegdje potkraj dana biti i jako. Uz to, promjenjivo oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo kiše.

Na Jadranu sutra prijepodne još jugo uz kišu, većinom na sjevernom dijelu, potkraj dana i prema jugu. Jugo će okrenuti na buru koja će od četvrtka podno Velebita biti na udare jaka i olujna. Pritom na kišu treba računati još u četvrtak uglavnom u Dalmaciji.

U petak sunčanije, ali i zamjetno hladnije, i dalje uz buru, vjerojatno najjaču podno Velebita. U dane vikenda opet više oblaka, mjestimice na kopnu uz mogućnost za snijeg, a na Jadranu kišu, osobito na jugu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: