Pomažu brojni volonteri

Pomažu i Funcuti: Najveća akcija čišćenja podmorja u Šibeniku okupila 80 ronioca iz cijele Hrvatske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jedna od najmnogobrojnijih akcija čišćenja podmorja u Šibeniku okupila je danas u Docu oko 80 ronioca iz 12 klubova iz cijele Hrvatske. Inicijator akcije su Powerlifting klub Šibenik, a roniocima su pomogli vatrogasci, volonteri i Funcuti.

– Posebna zahvala Goranu Šimiću koji je inicijator svih sličnih akcija, i kopnenih i morskih, a maknuli su se i s područja Šibenika i očistili par lokacija u županiji. Akciji su podršku dali  Aqua Maris, Grad i Turistička zajednica, a tu je i puno volontera, vatrogasaca, Funcuta i raznih udruga – kazao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole

Ovaj dio se već čistio, istaknuo je Karađole, ali nikad ovako detaljno.

– Mislim da je to pravi put i još jednom zahvaljujem svima. Smeća ima na tone i nikad kraja – kaže Karađole.

Goran Šimić iz Powerlifting kluba Šibenik inicijator je brojnih akcija čišćenja u Šibensko-kninskoj županiji, a ovo je najveća dosad.

– Akciju smo organizirali Kristijan Grčić i ja i mislim da je ovo najveća akcija ikad napravljena. Sudjeluje preko 70 ronioca plus volonteri kojih ima pedesetak – kazao je Šimić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.