'Manje oružja, manje tragedija'

Policiji lani predano više od 100 komada oružja: ‘Vratite naoružanje bez sankcija i učinite dom sigurnijim’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U 2020. godini policija je prikupila 123 komada raznog vatrenog oružja, zatim 17.939 komada raznog streljiva i 9,1 kilograma eksploziva, a od početka akcije prikupljeno je 2366 komada vatrenog oružja, 138.509 komada streljiva te 611,1 kilograma eksploziva, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi šibensko-kninske kojoj je nazočio načelnik Ivica Kostanić.

– Ponovno smo aktualizirali hvalevrijednu akciju Ministarstva unutarnjih poslova, ‘Manje oružja, manje tragedije’ koja traje od 2007. godine. Cilj akcije je pozvati građane da bez ikakvih sankcija predaju oružje koje eventualno posjeduju. Ukoliko se jave policiji na univerzalni broj 192 ili najbližoj postaji prema mjestu prebivalište protiv njih neće biti pokrenut ni prekršajni ni kazneni postupak – rekao je Kostanić.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena  te policija očekuje od građana koji posjeduju bilo kakvu vrstu oružja da ga vrate čim prije kako bi spriječili moguće tragedije, a i učine svoj dom sigurnijim mjestom.

– Ljudima je u glavi da će opet rat pa da trebaju imati oružje kod kuće, ali opet apeliram da imamo policiju koja se brine za sigurnost građana sada kad je vrijeme mira. Krajem prosinca smo pronašli nedaleko od slapa Krčić neeksplodiranu granatu koju je netko odbacio, a s druge strane u isto to vrijeme naš sugrađanin je dragovoljno predao dva pištolja, dvije tromblonske mine, dvije ručne bombe i 2.075 komada streljiva – zaključio je Kostanić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: