Najavili i nove akcije do kraja godine

Policija u utorak i srijedu sankcionirala 34 prekršaja među vozačima kaminona

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U cilju sprječavanja prometnih nesreća i posljedica koje iz njih proizlaze, 23. i 24. studenog policajci Policijske uprave šibensko-kninske su provodili ciljane aktivnosti prema vozačima teretnih vozila dopuštene mase nosivosti iznad 3,5 tone kojom prilikom su na više lokacija utvrđena ukupno 34 prekršaja od kojih, priopćili su iz te PU.

Najviše prekršaja, njih 26, počinjeno je iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, šest prekršaja zbog tehničke neispravnosti vozila te dva zbog nekorištenja pojasa.

– Zbog navedenih rezultata apeliramo na vozače teretnih vozila da ubuduće brinu o tehničkoj ispravnosti svojih vozila, vremenima upravljanja vozilom i odmorima jer svaka karika u lancu sigurnog upravljanja vozilima je bitna kako ne bi došlo do najtežih prometnih nesreća. Kako smo ranije i najavljivali, akcije u prometu će se nastaviti do kraja godine, kako ciljane koje ćemo najavljivati tako i pojedinačne koje će se poduzimati ovisno o analizama – poručuju iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.