Ciljana akcija u prometu

Policija u ponedjeljak na pet sati izlazi na ceste: Na meti su im brzi i recidivisti

Ilustracija/Arhiva

Akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila provodit će policija na našem području u ponedjeljak od 16 do 21 sat, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Pri provođenju akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima – priopćeno je.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

– Statistički gledano bilježimo pozitivan trend pada broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, odnosno ove godine evidentirane su 152 ovakve prometne nesreće, od kojih 74 s ozlijeđenim osobama, dok je u istom vremenskom razdoblju prošle godine evidentirano 208 prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, od čega 86 s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama – navode iz PU šibensko-kninske.

Uz pad broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, PU šibensko-kninska bilježi i pad prometnih prekršaja nepropisne brzine, pa je tako u prvih osam mjeseci ove godine evidentiran 3.981 takav prekršaj nasuprot istom vremenskom periodu prošle godine kad je evidentiran 6.861 prekršaj nepropisne brzine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.