Ciljana akcija u prometu

Policija u ponedjeljak na pet sati izlazi na ceste: Na meti su im brzi i recidivisti

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila provodit će policija na našem području u ponedjeljak od 16 do 21 sat, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Pri provođenju akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima – priopćeno je.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

– Statistički gledano bilježimo pozitivan trend pada broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, odnosno ove godine evidentirane su 152 ovakve prometne nesreće, od kojih 74 s ozlijeđenim osobama, dok je u istom vremenskom razdoblju prošle godine evidentirano 208 prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, od čega 86 s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama – navode iz PU šibensko-kninske.

Uz pad broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, PU šibensko-kninska bilježi i pad prometnih prekršaja nepropisne brzine, pa je tako u prvih osam mjeseci ove godine evidentiran 3.981 takav prekršaj nasuprot istom vremenskom periodu prošle godine kad je evidentiran 6.861 prekršaj nepropisne brzine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: