Policija sutra cilja na nesavjesne vozače autobusa i teretnjaka

Prometna policija će sutra od 14 do 20 sati na cestama Šibensko-kninske županije provesti ciljanu akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila i autobusa zbog podizanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća.

Iako je u proteklih devet mjeseci na području naše županije evidentirano 96 nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnjaka, što je za 17 nesreća manje nego u istom razdoblju protekle godine, akcija će se ipak provesti radi prevencije, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće – poručuju iz PU šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.