Nije predložen istražni zatvor

Pokrenuta istraga protiv vozača (20) koji je bez dozvole upravljao gliserom na Kornatima

Mladić (20) osumnjičen je za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno na štetu 14-godišnjeg Nizozemca koji je smrtno stradao kod otoka Žuta na Kornatima priveden je u
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku i ispitan.
Osnovano se sumnja da je 20-godišnjak 18. srpnja 2020. oko 13.15 sati, na području Nacionalnog parka Kornati, upravljao bez položenog ispita i dozvole za upravljanje, gliserom s vanbrodskim motorom kojim je vukao 14-godišnje dijete na gumenoj tubi za glisiranje koja je konopom bila privezana za stražnji dio glisera, stoji u priopćenju DORH-a.
Tijekom glisiranja, osnovano se sumnja da je poduzeo gliserom manevar u lijevu, a zatim i nagli manevar u desnu stranu, zbog čega je gumena tuba s djetetom udarila u desnu stranu glisera. Dijete je uslijed udarca zadobilo teške i po život opasne ozlijede od čijih je posljedica preminulo istog dana.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a protiv 20-godišnjaka nije predlagano određivanje istražnog zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.