Pokažimo veliko srce i pomozimo mladoj Pirovčanki koja boluje od akutne leukemije

‘Pokažimo veliko srce’ humanitarna je akcija koju organizira grad Pirovac za njihovu petogodišnju sugrađanku Nadju Radman Meić koja boluje od teške bolesti vrlo opasnog podtipa – akutne limfoblastične leukemije.

Hrabra Pirovčanka liječi se na Odjelu pedijatrijske onkologije i hematologije Klinike za tumore u Ilici te liječenje zasada ide uspješno, piše portal Rudinapress.

– Tog dana je bila jako blijeda i nije se osjećala dobro. Vodio sam je na vađenje krvi u Vodice. Rekli su mi da je vozim na hitnu, ali smo u tri ujutro smo automobilom krenuli za Zagreb. U osam sati smo došli do dr. Harjačeka u Vinogradsku, koji ju je ranije liječio od artritisa. Čim je vidio krvnu sliku uputio nas je u Kliniku za tumore u Ilici gdje je napravljena punkcija koštane srži. Dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija. No, iako su početne prognoze bile dobre, kada je obrada završena utvrđen je izrazito opasan podtip PH -LIKE_ALL – ispričao je za Rudinupress Matija Meić, otac oboljele.

Zbog poteškoća uzrokovanih alergijskim reakcijama Nadja je provela prvih 20 dana na Odjelu intenzivne njege te je, nakon 86 dana neprekidnog boravka u bolnici, došla kući na samo dva dana kako bi se vratila da drugi blok kemoterapije.

– Nadja se sada osjeća bolje. Na bolnicu se već posve privikla, svoju bolničku sobu zove domom i veseli se svakom trenutku koji tamo provodi, što se svakako ima zahvaliti blizini njenog tate koji uz nju svakoga dana proboravi barem dvije smjene – priopćili su na portalu.

Za boravak u Zagrebu roditelji mlade oboljele moraju izdvojiti jako puno novca, samo  troškovi najma stana s režijama u blizini bolnice iznose čak 4000 kuna mjesečno. Stoga, svi ljudi velikog srca, kako iz Hrvatske tako iz inozemstva, pomozite obitelji dobrovoljnim prilozima.

51630140_381742832618125_4949410386517426176_n-1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.