Od 16 do 21 sat

Pod povećalom svih policijskih patrola u četvrtak vozači mopeda i motocikala

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača mopeda i motocikala provodit će se sutra od 16 do 21 sat na području Šibensko-kninske županije.

Pri provođenju ove akcije posebna pozornost bit će usmjerena na neprilagođenu brzinu vozača mopeda i motocikla, oduzimanje prednosti prolaska od strane vozača osobnih i teretnih automobila, korištenje zaštitne kacige te na  sprječavanje i sankcioniranje ostalih najtežih prekršaja s posebnom pozornošću na ponavljače teških prometnih prekršaja.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama na kojima se do sada događalo najviše  prekršaja i nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala.

– Na nužnost ovakvih ciljanih akcija usmjerenih na suzbijanju prekršaja koje uzrokuju vozači mopeda i motocikla upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima se u proteklih sedam mjeseci na području Policijske uprave šibensko-kninske zabilježeno 30 prometnih nesreća, isti broj kao i prošle godine u istom razdoblju, međutim, broj teško ozlijeđenih vozača mopeda i motocikla u porastu  za 46 posto, odnosno prošle godine bilježimo 7 teško ozlijeđenih vozača mopeda i motocikla dok ih je ove godine zabilježeno 13. Bitno je napomenuti da ove godine, do sada, nije bilo smrtno stradalih vozača mopeda i motocikla, dok su prošle godine smrtno stradala 2 vozača – poručuju iz Policijske uprave Šibensko-kninske županije.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: