Šesta generacija

Počela nova akademska godina za 22 studenta energetike

Počela je nova akademska godina za studente na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku.

Ove godine na srpanjskom i rujanskom roku upisana su 22 nova polaznika čime je kompletirana šesta generacija polaznika ovog šibenskog studija. Zbog situacije s koronavirusom, uvodni sat održan je online, a tom prilikom studentima se obratio i gradonačelnik Željko Burić.

– Raduje me što su studenti prepoznali kvalitetu ovog studijskog programa kao i perspektivnost budućeg zaposlenja u struci, ali i nastavka akademskog obrazovanja. Na Studiju energetske učinkovitosti predaju stručnjaci najjačih fakulteta iz područja tehničkih znanosti, te vjerujem kako će vam kvalitetno prenijeti svoja znanja.  Grad Šibenik će i dalje raditi na razvoju novih studijskih programa te definiranju potrebne infrastrukture – kazao je gradonačelnik Željko Burić te brucošima šibenskog sveučilišnog studija poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Studentima su se na uvodnom satu obratili i dekan FER-a Gordan Gledec, dekan FSB-a Dubravko Majetić te voditelj Studija Marko Delimir.  Nastava počinje u ponedjeljak 28. rujna.

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora je dislocirani studij zagrebačkog Sveučilišta, a studijski program traje šest semestara. Prva godina je zajednička, a u drugoj studenti mogu birati jedno od usmjerenja, gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost ili obnovljive izvore, te po završetku stječu naziv inženjera prvostupnika energetskih tehnologija.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.