Šesta generacija

Počela nova akademska godina za 22 studenta energetike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Počela je nova akademska godina za studente na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku.

Ove godine na srpanjskom i rujanskom roku upisana su 22 nova polaznika čime je kompletirana šesta generacija polaznika ovog šibenskog studija. Zbog situacije s koronavirusom, uvodni sat održan je online, a tom prilikom studentima se obratio i gradonačelnik Željko Burić.

– Raduje me što su studenti prepoznali kvalitetu ovog studijskog programa kao i perspektivnost budućeg zaposlenja u struci, ali i nastavka akademskog obrazovanja. Na Studiju energetske učinkovitosti predaju stručnjaci najjačih fakulteta iz područja tehničkih znanosti, te vjerujem kako će vam kvalitetno prenijeti svoja znanja.  Grad Šibenik će i dalje raditi na razvoju novih studijskih programa te definiranju potrebne infrastrukture – kazao je gradonačelnik Željko Burić te brucošima šibenskog sveučilišnog studija poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Studentima su se na uvodnom satu obratili i dekan FER-a Gordan Gledec, dekan FSB-a Dubravko Majetić te voditelj Studija Marko Delimir.  Nastava počinje u ponedjeljak 28. rujna.

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora je dislocirani studij zagrebačkog Sveučilišta, a studijski program traje šest semestara. Prva godina je zajednička, a u drugoj studenti mogu birati jedno od usmjerenja, gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost ili obnovljive izvore, te po završetku stječu naziv inženjera prvostupnika energetskih tehnologija.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: