'Berošu sam dao vrlo precizne upute'

Plenković o platformi: Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče drugu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U 17 sati sastalo se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Plenković je uoči sjednice komentirao konstantne probleme s platformom Cijepise.

Otkrio je da je jučer imao sastanak sa Stožerom te je dao ministru Berošu “vrlo jasne naputke ‘što treba napraviti u vezi cijepljenja”. Ambicija je, kaže, da se više od 2,25 milijuna cjepiva koje će dolaziti od ovoga tjedna, pa do 30. lipnja iskoristi za cijepljenje od 50 do 55 posto odraslog stanovništva.

– Mislim da je to sada stvar dobre organizacije posla i tehnologije, a na Berošu, HZJZ-u i nadležnim tijelima je da to tehnički provedu.

Svi koji se žele cijepiti do ljeta, objašnjava, to će i moći. Još otprilike 1,1 milijuna ljudi trebalo bi se cijepiti da se dostigne brojka prijavljenih na platformi, u odnosu na one koji su do danas primili prvu dozu rekao je, piše Dnevnik.hr

– Ako je mogu popraviti, neka je poprave, ako ne neka naruče drugu -komentirao je probleme s platformom Cijepise te dodao da će ‘platiti penale oni koji nisu ispunili obavezu’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.