Plenković najavio: ‘Od idućeg tjedna srednje škole prelaze na online nastavu‘Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U tijeku je sjednica Vlade RH u Banskim dvorima, a na dnevnom su redu odluke o posebnim nagradama radnicima u sustavu zdravstva te socijalne skrbi, kao i službenicima kaznenih tijela te pripadnicima Oružanih snaga RH za njihov rad pri pružanju pomoći oboljelima od covid-19. Raspravlja se i o nastavi u srednjim školama, te je izgledno da će nastava od idućeg tjedna biti online.

– Danas je deseti dan od uvođenja novih mjera. Imamo manji porast broja zaraženih od prošlotjednog, no to još uvijek nije dovoljno. Premda je riječ o ohrabrujućem signalu, to nije dovoljno, ali cilj je da ih spustimo još više. Pritisak na bolnice i na zdravstveno osoblje koje daju sve od sebe kako bi se spasio zdravstveni sustav. Vlada će danas donijeti odluke o povećanju plaća svim djelatnicima koji rade na odjelu koji se bave covidom, rekao je premijer Andrej Plenković koji i današnju sjednicu Vlade ponovno vodi iz izolacije, prenosi Jutarnji.

Kad je riječ o školama, ministar Fuchs je nakon današnjeg užeg kabineta održao niz razgovora sa županima i mogu izvijestiti da će većina županija, u proceduri kakvu je Vlada donijela, zatražiti od Ministarstva znanosti da se od idućeg tjedna nastava prebaci online za srednje škole, tako da ćemo praktički sve srednjoškolce staviti van sustava od 14. prosinca, pa do 18. siječnja, dodao je Plenković.


Pratite nas i na društvenim mrežama: