Nova sezona, nova pravila

Pitali smo ugostitelje što misle o novim mjerama, mišljenja su oprečna ali svi se slažu u jednom: ‘Vrijeme će pokazati’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Stožer civilne zaštite  Republike Hrvatske donio je, 31. kolovoza, odluku da ugostiteljski objekti smiju raditi te posluživati goste u zatvorenom prostoru s terasama bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima, no naravno, uz neka pravila. Povodom toga, pitali smo nekoliko ugostitelja po Šibensko-kninskoj županiji, što misle o novoj odluci te što očekuju narednih mjeseci.

–  Ljudi još uvijek nemaju naviku sjediti unutra jer je vani još lijepo vrijeme tako da se nadamo da će s dolaskom lošijeg vremena vratiti se sve na staro. Nadamo se uspješnoj zimskoj sezoni – Davor Vidačak, voditelj City Caffea.

Inače, broj posjetitelja je ograničen tako da za svakog gosta bude omogućeno 4 m2 prostora. Obavijest o maksimalnom broju posjetitelja unutar zatvorenog dijela prostora mora biti jasno istaknuta na ulazu u objekt.

Vlasnik jednog kafića, koji je želio ostati anoniman, na pitanje naših novinara o tome hoće li na promet njegovog objekta utjecati odluka da stajaća mjesta u zatvorenim dijelovima moraju ostati – prazna, nije odgovorio s oduševljenjem.

– Ove nove mjere nemaju smisla! U mom objektu stoji se i za šankom, a tu ljudi vole popiti i popričati dok ostatku kafića može ‘gorit sve’. Malo sam skeptičan u vezi svega ovoga, no vrijeme će pokazati- kazao je anonimni ugostitelj.

No, neki su ipak u ovim novim odlukama pronašli ‘tračak nade’ s obzirom da su, praktički, posljednjih godinu i pol radili tek u ljetnim mjesecima, a zatvoreni prostori kafića skoro pali u zaborav.

 

 

 

– Ako uzmemo u obzir da smo cijelu prošlu jesen, zimu i proljeće bili ograničeni na ništa ili na terase, a i sami znate da je puno onih koji vani imaju tek par stolova i ovise o prometu u zatvorenom prostoru mogao bi reći da sam zadovoljan ovom odlukom iako i dalje strepimo. Nadam se samo da će ovako i ostati s obzirom da dolazi hladnije vrijeme. – kazao je ugostitelj s Murtera.

Iako je mnoge, ovaj pandemijski i nesiguran period poslovanja, iscrpio financijski i psihički, primjetan je optimizam i nada za povratak u kakvu takvu normalu i veće prihode.

– Zadovoljni smo novom odlukom i mjerama, a vrijeme će pokazati kako će to sve teći. Do sada smo imali dobar promet i očekujemo da će tako i ostati – Ivan Slavica, vlasnik Rebus bara.

Autori: Mara Šimat Tomašik, Ena Rahimić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.