Petrina i Dujić od služenja u JNA stigli do ’91. i pitanje je dokle bi da ih nije zagrlio Stevo Žeželj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ni nastavak sjednice Županijske skupštine, nakon izglasavanja dnevnog reda, nije donio ozbiljniju, radnu atmosferu, nego su već na prvoj točki, skoro tradicionalno, Stipe Petrina i Nediljko Dujić ‘ukrali show’ svima ostalima.

Naime, nakon što su prisegla dvojica zamjenskih vijećnika, SDP-ov Igor Meić umjesto Franka Vidovića i Petrinin Marko Mačukat umjesto Danijela Latina koji je dao ostavku, za govornicu je, bez da mu predsjednik Dujić da riječ, krenuo Stipe Petrina.

– Tu sam te čekao, maca došla na vratanca. Kad god se mijenja mandat tebi je to ubod u srce i dokaz da si uzurpirao mjesto predsjednika Skupštine – poručio je Petrina Dujiću aludirajući na svoje sumnje u legalnost konstituirajuće sjednice Županijske skupštine u ovom mandatu.

Nije Dujiću dugo trebalo da mu odgovori i to čitanjem SMS poruke, koja mu je, kako je rekao, upravo stigla od nekoga u Primoštenu.

– Pitaj to smeće od Petrine je li on služija JNA i zbog čega nije. Pitaj ga je li kuće izgradija od vojne mirovine… – čitao je Dujić s mobitela.

Na to mu Petrina odgovara kako nije odbijen u JNA zbog sluha, nego zbog ravnih stopala i deformacije kičme te da je čak i Oćinsko državno odvjetništvo u potrazi za tim odgovorima angažiralo međunarodnu pomoć Interpola Beograd, budući da tražene potvrde nisu mogli pronaći ni u Šibeniku ni u Zagrebu.

– Ti koji ti šalju SMS poruke protiv mene, nisu građani Primoštena, to su pijanci, narkomani i vaši cinkaroši. Svi ste vi Dujiću pobigli priko mosta, a osta sam ja sa mojih šest na Velikoj Glavi – govorio je sa govornice Petrina, a uz njega je već bio i Dujić inzistirajući da se odmah ispriča Skradinjanima.

– Ja sam cilo vrime bio na prvoj crti i ne dozvoljavam da vrijeđaš dragovoljce – poručio je Dujić, a pred njima je već bio Ante Rakić pokušavajući spriječiti dalnji verbalni sukob.

Na spominjanje ratnih putova i branitelja iz klupa je ustao Stevo Žeželj, došao do govornice, stao između Petrine i Dujića te ih zagrlio. Petrina se brzo izmaknuo, a i Dujić je ustuknuo od govornice.

– Trebam li sada ja za ovom govornicom iznositi svoj ratni put ili sve ovo uopće nije tema rasprave niti točka dnevnog reda – poentirao je Žeželj na sjednici koja je svom najvećem dijelu bila obilježena pitanjima temeljenim na glasinama, pitanjima upućenim krivoj instanci i pitanjima na koje se odgovori već nalaze u dostupnim dokumentima Županije.

Brzo nakon toga Petrina je morao otići na zakazano sudsko ročište, zajedno s Iris Ukić Kotarac, a za njima je izašao i Danijel Lasan Zorobabel. I predsjednik Dujić odmah je uzeo predah te vođenje ‘nezanimljivih’ točaka prepustio Tanji Radić Lakoš.


Pratite nas i na društvenim mrežama: