Stabilno i u sljedećem tjednu

Petak vraća ljetni ugođaj koji će potrajati cijeli vikend

Sljedeći dani podsjetit će nas na ljeto, ono koje je klimatološki završilo, ali astronomski još traje. Slijedi nam nekoliko toplijih pa čak i vrućih dana. Novi oblaci tek početkom tjedna, ali i nastavak toga tjedna opet će biti stabilniji.

Na šibenskom području jutro je vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Jezerima 21 °C, u Pirovcu i na Žirju 20, u Šibeniku, Skradinu, Kninu i Rogoznici 18, u Zatonu i Piramatovcima 16, u Primoštenu, Oklaju i na Miljevcima 15, a u Drnišu 12 °C.

Uz obalu Dalmacije puhat će danas uglavnom umjerena bura pa maestral. Prevladavat će vedro, u zaleđu uz rijetko gdje moguću maglu. Poslijepodne ponegdje i vruće, osobito u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura zraka do 30 °C.

Na Jadranu će tijekom vikenda biti iznadprosječno toplo, ponegdje i vruće, te gotovo tiho i bez oblaka. U ponedjeljak će na sjevernom dijelu biti oblačnije, uz malu vjerojatnost lokalnih pljuskova, te uz najprije kratkotrajno jugo, zatim sve jaču buru, koja će možda onemogućavati normalno prometovanje sjevernim Jadranom i u svježiji utorak, tijekom kojega će se na južnijem dijelu Jadrana vjerojatno nastaviti razmjerno stabilno vrijeme.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.