U novi tjedan s kišom

Petak topliji, subota najtoplija, a u nedjelju promjena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Do nedjelje će biti više sunčanog vremena, a s novim jugom opet se sprema promjena vremena. Stabilne vremenske prilike omogućavat će polje visokog tlaka uz ponovni dotok osjetno toplijeg zraka, koji će potrajati do kraja tjedna. Stoga će na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije biti pretežno sunčano, osobito u petak i subotu.

Jutro je na šibenskom području vedro uz umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i na Žirju 11 °C, u Pirovcu i Rogoznici 10, u Vodicama 9, u Šibeniku i Kninu 8, u Skradinu, Primoštenu i Oklaju 7, u Zatonu 5, a u Drnišu, Miljevcima i Bilicama 3 °C.

Nakon jutra hladnijeg od jučerašnjeg u Dalmaciji će uz sunčano vrijeme danju mnogima biti za doba godine ugodno toplo, najprije uz buru, zatim sjeverozapadni vjetar, uz obalu mjestimice i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka do 17 °C.

Najsunčanije i danju najtoplije bit će u subotu. Već u nedjelju, s jačanjem juga, dolaze novi oblaci iz kojih će ponegdje na Jadranu i uz njega pasti malo kiše, Početkom novog tjedna kišovito i vjetrovito, najprije uz jugo, zatim još jaču buru, a tu promjenu najavit će južina i sve brojniji oblaci, mjestimice i malo kiše. Na sjevernom je dijelu moguća i magla.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.