Uvjeren da je bio bolji takmac od suparnika

Pauk: ‘Gdje su uslijed bitke nestali stražari tvrđave HDZ-a i ostavili prvog među jednakima samog na poprištu boja’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Goran Pauk, bivši šibensko-kninski župan kojeg je u drugom krugu izbora s više od devet tisuća glasova razlike potukao nezavisni Marko Jelić, oglasio se na Facebooku s podužim statusom koji prenosimo u cijelosti.

‘Da nisu sve pobjede jednako slatke, niti su svi porazi podjednako gorki i razočaravajući, dobro je poznato svakome tko igra i tko poput mene ima puno utakmica u nogama.

Jučerašnji poraz, kojeg sam bio svjestan i prije zvižduka suca DIP-a pred kraj drugog poluvremena lokalnih izbora, ostat će mi zapisan kao posebno gorak i s tom mišlju, koju otvoreno dijelim sada s javnošću, jutros sam počeo seliti iz ureda župana na šibenskoj rivi.
U utakmicu sam ušao spreman, uz potporu cijelog svog tima i na krilima dobrih rezultata jer u proteklom razdoblju realizirani su brojni kvalitetni projekti i napravljene neke velike stvari za županiju. Znao sam da neće biti lako, ali vjerovao sam u politiku stabilnosti kojom je utaban put razvoja ovoga kraja i koja je baš nekako početkom idućeg mandata trebala iznjedriti najbolje, još opipljivije rezultate.
Izborna utakmica razlikuje se od sportskih po tome što se u njoj ne igra za publiku nego u ime publike pa rezultat ne ovisi isključivo o učinku suparnika i njihovih timova na terenu nego o percepciji birača koji su – s punim pravom – jedini mjerodavni na kraju dati svoj sud. Njihova je volja bila neupitna kad sam pobjeđivao pa je takva i sada, nakon ovog gorkog poraza i ne mislim je ničim dovoditi u pitanje.
Uvjeren sam i dalje da sam bio bolji takmac od svojih suparnika i da sam takav i u idućem mandatu mogao dati još više za za sve naše ljude i ovaj kraj, ali ipak sam izgubio.
Ne toliko voljom onih koji su podržali budućeg šibensko-kninskog župana nego voljom onih koji ovoga puta nisu podržali mene i tu počinje i završava moj gorak okus.
Narednih tjedana bit će analiza i rasprava o tome zašto je pala tvrđava HDZ-a i gdje su usred bitke nestali njeni pusti stražari i vojske, ostavljajući prvog među jednakima da solira na poprištu boja. I to je u redu, neka tako bude. Birači su svoje rekli, poruku stranke smo jako dobro čuli, a uskoro ćemo svi zajedno vidjeti što nam za reći imaju i mogu dati izborni pobjednici. Ujahali su na valu nezadovoljstva građana politikama za koje nisam odgovoran ja i uz potporu onih kojima sam se zamjerio jer sam se upravo takvim politikama suprotstavio. I zato ću, usprkos gorkom okusu poraza, imati miran san. Hvala svima koji su me podržali u ovoj izbornoj utakmici, stranačkim kolegama i aktivistima, prijateljima, svim mojim suradnicima, članovima obitelji i drugim ljudima dobre volje. Idemo dalje’, stoji u objavi.


Pratite nas i na društvenim mrežama: