'Svi smo šokirani'

Paško Rakić komentirao zločin koji je potresao Šibenik i okolicu: ‘Imamo problem s lako dostupnim ilegalnim oružjem’Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika za RTL Danas komentirao je jučerašnje stravično četverostruko ubojstvo i samoubojstvo, za koje policija još utvrđuje motive još utvrđuje.

Kako objasniti što dogodilo?

Naravno da smo svi šokirani i potreseni onim što se dogodilo, a kako sam ja javna osoba poznavao sam sve aktere ove priče i ovih događaja, i iz komunikacije s njima nije bilo elemenata da taj odnos završi tako kobno i tragično kako je i završio. Znamo ono što su mediji prenosili, očito je zavrzlama bila oko stečajnog postupka i nažalost sve je kobno završilo, kazao je Rakić za RTL Danas.

Rekli ste da ste poznavali sve aktere priče a s jednim se poznajete i duže?

Točno s Tonijem se znam od srednjoškolskih dana, imam samo riječi hvale za njega i njegovu obitelj, to su krasni ljudi, radii ozbiljan posao, bili su prava gospoda i tim ljudima nanesena je silna nepravda.

Svi su šokirani događajima, lali još više činjenicom da nije riječ o osobi iz kriminalnog miljea, već o poduzetnicima?

Teško je komentirati, nitko ne zna što drugi u sebi nosi, ne nosimo se isto svi s teretom i problemima i nemamo istu dozu samokontrole.

Kako sve to prevenirati?

Zaključili smo da je ovdje problem bio oko pravnih procedura prilikom stečajnog postupkam, ali mi imamo problem s lako dostupnim ilegalnim oružjem i to nacionalni problem i sve službe treba uključiti u rješavanje tog problema. I grad Šibenik se stavlja na raspolaganje kako bismo to riješili.

A kako ga riješiti?

Daljnjim akcijama i policije i države apelirajući na sugrađane da predaju oružje stručnim osoba.


Pratite nas i na društvenim mrežama: