Daleko smo još od lanjskih brojki

Pada broj nezaposlenih. I novi vlasnik Imperiala i Mirana traži radnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Broj nezaposlenih u evidenciji Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku konačno je, istina sramežljivo, počeo padati. Ovogodišnji rani Uskrs, popuštanje protuepidemijskih mjera i nada u početak kakve-takve turističke predsezone probudili su tržište rada na kojem svoje mjesto na kraju veljače u našoj županiji traži 5.421 osoba.

Ta je brojka za 44 nezaposlena manja od one u siječnju. I prošle je godine broj nezaposlenih u veljači pao u odnosu na siječanj, ali se to događalo prije početka pandemije pa je tada 95 osoba sa Zavoda našlo posao. Porast potražnje za radnicima nakon zimskog zatišja i polagano zapošljavanje, uglavnom sezonaca, još su nedovoljni da bi izbrisali porast nezaposlenosti koji je u veljači u odnosu na isti mjesec prošle godine u našoj županiji velikih 14 posto. Čak 675 osoba više je bez posla u odnosu na lanjsku veljaču.

Poslodavci su u veljači tražili 390 radnika, što je 10 manje nego u sječnju, no to je manje od polovine radnika traženih lani u tim mjesecima. I dalje je najviše aktualnih oglasa, čak 90, u kojima se traže radnici u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima te 32 oglasa za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja. Među njima su i veliki poslodavci poput Hotela Olympia te hoteli Miran i Imperijal koji odnedavno imaju novog vlasnika. Već je uvriježeno i da je velika potražnja za radnicima različitih specijalnosti u građevini, a raste i potražnja za svim zdravstvenim i biotehničkim stručnjacima, od medicinskih sestara i farmaceuta do liječnika.

Sve aktivne oglase za posao u Šibensko-kninskoj županiji možete pogledati na ovom LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.