Oznaku ‘HOP’ dobilo još deset proizvoda sa šibenskih otoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Proteklog vikenda na otoku Lošinju, gdje je obilježena 10. godišnjica projekta ‘Hrvatski otočni proizvod’, tu prestižnu oznaku dobilo je sedam proizvođača iz Šibensko-kninske županije.

Oznaku ‘HOP’ nosit će od sada deset novih proizvoda među kojima su ekstra djevičansko maslinovo ulje ‘Ulika’ OPG-a Mario Šmit, ženska bluza obrta LIPA, liker od ruže, breskve i mandarine OPG-a Ljubica Adum, suvenir kartil o’karte obrta ‘Ribar-Jere Cukrov’, ocat od meda, hidrolat lavanda i etrično ulje od lavande OPG-a Tomica Osredečki, slastica Jezerski zelenjak i suvenir košulja i nakit KUD-a Koledišće Jezera i masline u soli PTZ-a ‘Faust Vrančić’.

hop-2

hop-3

U petak je u Lošinju dodijeljeno 111 oznaka ‘Hrvatski otočni proizvod’ za 2016., koju je dobilo 68 otočnih proizvođača.

Premijer Andrej Plenković svojim je dolaskom jasno poručio da ova Vlada misli ozbiljno i da će poduzeti daljnje korake vezano za unapređenje stanja na otocima. Tako je, između ostalog, najavio i osnivanje Uprave za otoke pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Oznaka ‘HOP’ može se dodijeliti samo proizvodima koji su uspješno objedinili tradiciju, istraživački rad, inovaciju i natprosječnu kvalitetu, a pritom udovoljili i brojnim kriterijima izvrsnosti, izvornosti i tradicije. Osim što ima značajnu turističku, tradicionalnu i gospodarsku vrijednost ovaj projekt pozitivno utječe na razvoj hrvatskih otoka.

hop-1

hop-7


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.