U srijedu će jugo

Ovih dana sunce će grijati more uz noćnu kišu na četvrtak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon vikenda bez spajanja vraćamo se radu i trima osmicama u kojima će u cijeloj Hrvatskoj dominirati proljetno vrijeme. U ponedjeljak, istina, kratkotrajno osvježenje, ponegdje i kiša, na Jadranu prolazno i bura, ali već u utorak i srijedu ponovno sunčanije i toplije. Ipak, tek nakon svježijeg jutra, u gorju čak moguće i slabog mraza.

Na šibenskom je području jutro pretežno vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku i Rogoznici 15 °C, u Primoštenu 14, u Murteru 13, u Vodicama 12, u Skradinu i Pirovcu 11, u Kninu i na Miljevcima 10, u Drnišu i na Promini 9, u Zatonu i Bilicama 8, a u Oklaju 7 °C.

Nebo nad Dalmacijom danas će uglavnom prekrivati visoki oblaci i neće odviše kvariti dojam sunčanog vremena. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 °C, ujutro u unutrašnjosti niža.

Sljedećih dana na Jadranu većinom sunčano, osobito u utorak. U srijedu uz više oblaka malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska izgledni su na sjevernom dijelu i krajnjem jugu, a u noći na četvrtak i duž ostatka obale. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar, u srijedu pojačati, a u četvrtak na sjevernom dijelu prolazno okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u porastu, dnevna bez promjene.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: