'Hrvatska ima nevjerojatan neiskorišteni potencijal'

Osnovana županijska podružnica Domovinskog pokreta. Za predsjednika izabran Zvonko Pešić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Domovinski pokret danas je u Šibeniku osnovao podružnicu Šibensko-kninske županije, osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Za predsjednika je izabran profesor Zvonko Pešić, dopredsjednici su Mario Kovač, Ivana Jelenčić, Višnja Gojanović, Ive Ćaleta-Car, Antonio Badžim i Robert Okadar, a rizničar je Hrvoje Puče.

Škoro je istaknuo kako je Domovinski pokret u protekla tri mjeseca napravio pravo jedno malo čudo ustrojavanjem na terenu oko 180 organizacija, što temeljnih ogranaka, što podružnica.

-Nadamo se da ćemo ovim ustrojem kao treća po snazi stranka u Hrvatskome saboru imati prigodu i pokazati svoju snagu na sljedećim lokalnim izborima. Zahvaljujem svima koji su nas podržali u dosadašnjem radu. Zahvaljujem svima što su odlučili odabrati Domovinski pokret za svoju političku opciju. Ovdje u lijepom Šibeniku na Jadranu najavljujem da će sutra biti osnovana zadnja županijska podružnica, bit će ih ukupno dvadeset i jedna, a ta zadnja osniva se sutra u 11 sati u Vukovaru – rekao je.

Zvonko Pešić je kazao kako je njegov angažman u Domovinskom pokretu potaknut procjenom da je ta politička struktura u poziciji da stvari može mijenjati.

-Imam ogromno iskustvo u državnom sustavu, godinama sam radio kao ravnatelj škole, a zadnjih petnaest godina sam privatnik. Državni sustav koncipiran je, a to se odnosi i na Šibensko-kninsku županiju, tako da nema šanse da se naprave ikakve promjene. To je jedan od modela koji me motivirao. Jedan od osnovnih motiva je taj što smatram da Hrvatska ima nevjerojatni potencijal, ima i kadrovski potencijal koji je neiskorišten – poručio je Pešić

Naglasio je i postulate na kojima će biti utemeljen njegov angažman, pa će tako na razini Šibenika učiniti sve da na ključne pozicije dođu kvalitetni, sposobniji i bolji kadrovi jer smatra da bez ljudskih resursa i kvalitetnih kadrova nema nikakve šanse za promjene.

Također, cilj mu je da u ovome mandatu Šibenik dobije tehničko internacionalno sveučilište tehničkog smjera, a to je zapravo studij energetike te da Šibenik kao administrativni centar koordinira aktivnostima na razini županije jer se pokazalo da je ruralni dio u cijelosti uništen i praktički je separiran na sve moguće načine.

– Moji korijeni su iz Čiste Velike i tamo sam još 1991. napravio uzor-model obnove jednog ruralnog kraja prema urbanoj sredini i danas u tom mjestu žive i školuju se vrlo kvalitetni kadrovi, velik dio njih je završio i fakultet i od jednog ruralnog kraja koji je zapušten i zanemaren danas imamo jednu kulturnu, civiliziranu sredinu koja na najbolji mogući način funkcionira. To je model koji se može multiplicirati na razini čitave županije. Ponosan sam na ekipu koja je formirana. Ima nas iskusnijih, ali ima i jedna nova struktura mladih i pametnih, inteligentnih i pismenih koji su politički osviješteni da ne mogu prihvatiti situaciju u kojoj je država praktički zarobljena – zaključio je.

Škoro je komentirao i okupljanje na desnici te je naglasio kako je Domovinski pokret na parlamentarnim izborima pokazao kako je oko toga vrlo tolerantan.

-Mi smo se spremni dogovoriti i podržati kvalitetnog kandidata bilo koje političke opcije, ne mora dolaziti iz Domovinskog pokreta. Mora samo biti kvalitetan, mora biti pošten i mora biti imun na kriminal, korupciju i klijentelizam. Nadamo se dogovoru, ali ne volimo biti dovedeni pred svršen čin, ne volimo biti ucjenjivani i ne volimo nikakav ekskluzivitet. Mi smo stranka koja ima vrlo različite političke profile u samome svom članstvu tako da imamo razumijevanja, želimo se dogovoriti, ali nitko nas ne smije ucjenjivati i dovoditi pred svršen čin – kazao je, a komentirao je i najnovije epidemiološke mjere te zaključio kako smo sada u ovakvoj situaciji zbog nedoslijednog provođenja mjera.


Pratite nas i na društvenim mrežama: