Informiranje, suradnja i sudjelovanje u odlukama Parka

Osnivači udruge ‘Krka nam je mati’ pozivaju mještane s područja NP Krka na učlanjenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Skupina lokalnog stanovništva na području Nacionalnog parka Krka osnovala je novu udrugu pod nazivom ‘Krka nam je mati’ te ovim putem pozivaju sve zainteresirane mještane na učlanjenje i to one koji imaju prebivalište ili su porijeklom iz naselja u i oko Nacionalnog parka Krka, što se odnosi na stanovnike Lozovca, Gradina, Konjevrata, Goriša, Brnjice, Radonića, Pakovog sela, Kaočina, Ključa, Brištana, Drinovaca, Širitovaca, Karalića, Bogatića Miljevačkog, Bogatića Prominskog, Puljana, Ljubotića, Bobodola, Matasa, Ljubača, Oćestova, Radučića, Ivoševaca, Kistanja, Rupe, Dubravica i Skradina.

Naime, osnivači Udruge učlanjenjem većeg broja članova planiraju raspisati nove izbore i to tako da svako mjesto ima predstavnika u Skupštini po pravilu da biraju svoje predstavnike, na mandat od 2 godine, prema principu: jedan predstavnik za mjesta s najmanje 13 članova, dva predstavnika s najmanje 38 članova, 3 predstavnika najmanje 63 člana i četiri predstavnika s najmanje 88 članova. Bez obzira na broj članova (za naselja s preko 100 članova) svako naselje može imati najviše četiri predstavnika u Skupštini, a iz nje će se birati novi Upravni odbor.

– Cilj osnivanja Udruge je jačanje suradnje i sudjelovanja u odlukama Parka te razvoj svih mjesta uz Park. Smatramo kako u suradnji s NP ‘Krka’ trebamo raditi na rastu i razvoju područja u i oko Parka. Kroz svoje predstavnike u Skupštini svaki pojedinac imat će priliku iznijeti svoje ideje, mišljenja i probleme, a Udruga će raditi na njihovom rješavanju i razvoju cjelokupne zajednice. Također jedan od ciljeva Udruge je pravovremeno informiranje mještana vezano uz dopuštenja, obaveze i ograničavanja djelovanja i rada na privatnim zemljištima unutar Parka kao i na pravovremenom davanju informacija o novim odlukama i radu Parka – poručili su osnivači.

Osobe koje ispunjavaju uvjete mogu se učlaniti uplatom godišnje članarine u iznosu od simboličnih 20 kn uplatom na broj računa udruge: HR9724070001100233029, model: HR00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: ime i prezime, mjesto iz kojeg dolazi, članarina 2021. Više informacija možete dobiti na emailu- krka.nam.je.mati@gmail.com.


Pratite nas i na društvenim mrežama: