Osim kolapsa u prometu, kiša zasad ipak nije nanijela veće štete na šibenskom području

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Velike količine kiše praćene jakom grmljavinom, pale su tijekom protekle noći na širem šibenskom području. Unatoč obilnim oborinama, iz Županijskog centra 112 doznajemo kako je noć protekla mirno, bez značajnijih intervencija.

– Začepio se jedan šaht na Meterizama, a na prometnicu prema Jelinjaku pala je grana. Drugim riječima, ništa posebno, a vidjet ćemo hoće li biti kakvih značajnijih dojava s obzirom na količinu oborina i najavljeno loše vrijeme – kazali su u Županijskom centru 112.

14958848_10210057617170835_519420723_n

14872654_10210057616970830_1265085185_n

Građani, pak, javljaju kako je u gradu nastao prometni kolaps.

– Stojim na semaforima na Meterizama već 45 minuta. Promet je reguliran semaforima, ali pada kiša, pa se vozi jako sporo i u koloni koja izgleda seže sve do centra grada – javila nam je čitateljica Šibenskog portala.

Inače, najveće količine kiše pale su u proteklih šest sati u Bilicama, čak 64 litre po kvadratnom metru, dok je u Skradinu palo 40 litara. U Pirovcu i Dubravicama palo je oko 25 litara kiše po metru kvadratnom, a Šibenik bilježi oko 20 litara.

– Sve je začepljeno, Rokići, cesta niz bolnicu, ovo je kaos – govori Josip koji čeka u koloni od Buala prema Rokićima.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, pripaze na siguran razmak između vozila i izbjegavaju nagla kočenja.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za prvu i drugu skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrata. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.