Orkanska bura ne popušta: Još ima drveća i stupova na šibenskim kolnicima

Foto: Duško Jaramaz/PIXELL

Jedna od jačih, ako ne i najjača bura u desetljećima iza nas sinoć i jutros udarila je na obalu, mnogo jače na Dalmaciju gdje orkanski udari dosežu brzine preko 150 kilometara na sat. Kako piše Šibenik Meteo na našem području, prema mjerenjima AMP-ova, puše olujna, na udare i orkanska bura koja je još sinoć imale udare preko 170, a najjače od 200 kilometara na sat izmjerila je planinska postaja na Promini. Postaje na širem gradskom području. Šubićevac i Brodarica izmjerile su udare od 115, Jezera i Miljevci preko 100 kilometara na sat.

Prema posljednjim izvještajima najjači udari bure su na području od Splita do Makrske i kreću se od 176 do 191 kilometar na sat pa stalno stižu i brojne vijesti o srušenim stablima, potopljenim brodicama, razbacanim kontejnerima, rastrganim kioscima, a u Makrskoj je bura čak otvorila jedan trgovački centar.

viber image 2019-02-23 , 10.20.38 viber image 2019-02-23 , 10.20.42

Kako javlja Hrvatski autoklub, zbog orkanskog vjetra koji puše u priobalju iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za teretna vozila i autobuse moguće je voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok ili Pirovac te dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja, a za osobna vozila državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Benkovca. Na pojedinim cestama u Dalmaciji ima srušenih stabala i predmeta na kolniku. Na državnoj cesti Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi se jednim trakom otežano zbog stupova na kolniku.

Foto: Duško Jaramaz/PIXELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXELL

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Gračac-Zaton Obrovački i Paški most.

Od jučer ne plovi ni brodska linija Šibenik–Zlarin–Prvić Luka–Šepurine–Vodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.