Pet osoba na respiratoru

Opet više od stotinu novooboljelih u našoj županiji. Preminuo stariji muškarac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata, 106 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije. Preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od Covid-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je 397 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 25 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1432 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 266 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz Stožera podsjećaju da Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj stupa na snagu sutra 23. prosinca, a njeno trajanje se određuje do 8. siječnja 2020. godine.

Zahtjev za izdavanje PROPUSNICE treba sadržavati:

  1. Ime i prezime
  2. OIB
  3. Adresa stanovanja(ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
  4. Relacija putovanja(mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
  5. Obrazloženje opravdanosti zahtjeva(pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog.

Zahtjevi za izdavanje e-propusnica podnose se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte propusnice@skz.hr ili nazvati na telefon 022/ 460 -720 (svakodnevno od 8 do 22 sata)

 Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije odobrava Propusnice, samo u dva slučaja:

  1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezna liječnička uputnica)
  2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca)

U svi ostalim slučajevima, Propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite RH i ti se zahtjevi šalju na propusnice@rdd.gov.hr info telefon je 0800-8090


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.