Tužna obljetnica

Okrutno ubijeni prije 29 godina: U Erveniku položeni vijenci i zapaljene svijeće za obitelj ČengićFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom obilježavanja 29. obljetnice ubojstva četveročlane obitelji Čengić, danas su u Erveniku položeni vijenci i zapaljene svijeće na obiteljskoj grobnici.

Počast stradalima odali su predstavnici grada Knina, Kistanja, Benkovca, udruge proistekle iz Domovinskoga rata, predstavnici županije Šibensko-kninske te predstavnici SDSS-a.

– Za nas su ovi dani izuzetno tužni i bolni, vraćaju nas u vremena patnje i stradanja, a posebno nas boli što zločinci koji su zvjerski ubili moga brata i njegovu obitelj za to nisu adekvatno kažnjeni – kazao je Vlade Čengić, izrazivši nadu kako će se u dogledno vrijeme u sjećanje na obitelj njegova brata njihova nedovršena obiteljska kući urediti kao spomenik.

– Ministarstvo branitelja, kojega sam ovdje predstavnik, podupire nastojanja obitelji i stavlja se na raspolaganje za financijsku i svaku drugu pomoć kako bi se nedovršena kuća obitelji Čengić uredila i postala spomenik, trajni podsjetnik na njihovu tragičnu sudbinu – kazao je Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu branitelj.

Podsjetimo, 18. siječnja 1992. godine četveročlanu hrvatsku obitelj Čengić, od kojih je bilo dvoje djece u dobi od 5 i 11 godina, ubili su, na nadasve okrutan način, krajiški pobunjenici i pripadnici Martićeve milicije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: