Nije vrijeme za putovanje

Ograničenja u prometu zbog snijega i bure: Dalmatina otvorena, ima zapuha snijega

Zbog snijega u Gorskom kotaru i Lici te olujne bure u priobalju trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke te obratno, javlja Hrvatski autoklub. Zbog bure je također za sav promet zatvorena autocesta A7 od čvora Sveti Kuzam do čvora Šmrika.

Na autocesti A1 između čvora Ogulin i tunela Mala Kapela, zbog snježnih zapuha, vozi se uz ograničenje od 40 kilometara na sat.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje dok ostale kategorije voze obilazno državnim cestama preko Gračaca-Obrovca i Karina, zatim autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autocesta A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i lokalna cesta Križišće-Kraljevica.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, te dodatno još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.