Uvode se dvije nove luke za istovar ribe

Odlukom Vlade ribari više neće iskrcavati ulov u Pirovcu ni u Brodarici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH donesen je Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o popisu iskrcajnih mjesta za ribarska plovila koja obavljaju gospodarski ribolov na moru, a neke izmjene tiču se i luka u našoj županiji.

Odlukom su za iskrcajna mjesta Vodice i Raslina izmijenjene geografske koordinate radi usklađivanja pozicija iskrcajnih mjesta s područjima pod nadležnošću lučkih uprava.

Analizom podataka o iskrcaju ulova utvrđeno je da je iskrcajno mjesto Pirovac potrebno brisati, a iskrcajno mjesto Brodarica zamijeniti s novim iskrcajnim mjestom Zablaće.

Dodatnom analizom utvrđeno je da je popis iskrcajnih mjesta potrebno nadopuniti iskrcajnim mjestom Krapanj.

U obrazloženju se, između ostaloga, navodi da potreba za uređivanjem sustava iskrcajnih mjesta dodatno proizlazi iz potrebe za optimizacijom prostorne distribucije iskrcajnih mjesta i racionalizacijom njihovog broja radi uspostave kvalitetnijeg sustava nadzora i kontrole nad iskrcajem kao i radi osiguravanja neometanog iskrcaja ulova s ribarskih plovila što je posebice veliki izazov tijekom ljetnih mjeseci kada na frekventnijim mjestima duž obale zbog velikog broja nautičkih plovila ribarska plovila ne mogu pristupiti operativnoj obali, kao ni transportna vozila plovilima s kopnene strane.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.