Odgođeni maturalni plesovi, na Hitnoj nema gužve

Čisćenje snijega 2012.

Na šibenskim prometnicama uslijed snježnih uvjeta na cestama zabilježeno je deset prometnih nesreća, na sreću, s lakšim tjelesnim ozljedama. Najgore je bilo jučer kod Tromilje gdje je 35-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine kretanja vozila atmosferskim prilikama, izgubio nadzor nad vozilom u zanošenju prešao na suprotni prometni trak i udario u kamion. Lakše tjelesne ozlijede zadobio je 35-godišnji vozač i putnica u njegovu automobilu. Snijeg i poledica na cesti i jutros su izazvali pomutnju u prometu. Šibenski plavci zabilježili su šest lakših prometnih nesreća s materijalnom štetom, a u kojima su sudionici prometnih nesreća razmijenili podatke i popunili Europska izvješća.

Neprospavana noć je iza djelatnika Cesta Šibenik. Prema riječima direktora, manje-više sve su prometnice prohodne, a zimske službe još uvijek su na terenu.

– Najkritičnije je bilo na zapadnom dijelu Šibensko-kninske županije, u Murteru je osim snijega bilo i leda, a najviše se radilo i na prometnici D56 prema Kistanjama i cesti prema Stankovcima – istaknuo je Malenica. Redovito se, kaže, prati vremenska prognoza, a prema najavama, snježne padaline i niske temperature u Šibeniku bi se trebale nastaviti do ponedjeljka. Stoga za 70-ak djelatnika Cesta Šibenik raspoređenih u 14 vozila opremljenih zimskom opremom nema odmora.

NA ŠIBENSKOJ HITNOJ MIR I TIŠINA

Veće gužve od jutra nisu imali u šibenskoj Hitnoj pomoći. Kako nam je telefonski kazala djelatnice Hitne, nisu zaprimili niti jedan slučaj lomova ili težeg pada.

– Za sada je mir i tišina – poručila je.

S obzirom na to da meteorolozi za sutra najavljuju još gore uvjete na šibenskom području, vrata su zatvorile sve osnovne i srednje škole. Hoće li se nastava održati u ponedjeljak, znat će se u nedjelju. Šibenski maturanti, s druge strane, znaju kako ovaj vikend neće plesati na maturalnom plesu. Naime, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Senka Dodig kazala nam je kako je maturalni ples za učenike njezine škole s petka, 3. veljače, prebačen u subotu, 11. veljače.

– Imamo mnogo učenika putnika i zbog loših vremenskih prilika bilo bi neozbiljno da ustrajemo u održavanju maturalnog plesa pa smo termin prebacili za tjedan dana – navela je Dodig. Isti potez učinio je i ravnatelj šibenske Tehničke škole Josip Belamarić čiji su maturanti veselicu trebali imati ove subote u vodičkom hotelu Punta. Novi termin maturalne zabave bit će poznat naknadno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.