Vrijede do 15. prosinca

Od ponoći na snazi nove mjere. Provjerite još jednom što se mijenja i ograničava

Ilustracija/Arhiva

Nove, strože mjere koje je u petak donio Nacionalni stožer civilne zaštite, od ponoći su na snazi i primjenjivat će se do 15. prosinca, a odnose se na ograničenja za svadbe i privatna okupljanja, ograničenje rada ugostiteljskih objekata, obustavu rada noćnih klubova, kasina i automat klubova i zabranu prodaje alkohola nakon 22 sata.

Na javnim događanjima i okupljanjima može sudjelovati maksimalno 25 ljudi, na svadbama 15 osoba, a na pogrebima najviše njih 25. Kao i dosad, sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Privatna okupljanja i svečanosti ograničene su na 10 osoba, a sportska natjecanja mogu se održavati, ali bez gledatelja. Javna događanja, okupljanja i svečanosti mogu trajati najdulje do 22 sata.

Ugostiteljskim objektima dozvoljeno je radno vrijeme od 6 do 22 sata, a automat klubovi, kasina i noćni klubovi ne smiju uopće raditi. Također, sve trgovine i trgovački centri moraju poduzeti dodatne mjere kako u objektima ne bi boravio veći broj ljudi od dozvoljenog, računajući pritom da na jednu osobu moraju ići četiri kvadratna metra.

Uvedena je i zrabana prodaje alkohola od 22 sata do 6 sati ujutro. Provedbu mjera, kako su najavili iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, kontrolirat će policijski službenici, državni inspektorat i pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite.

Protuepidemijske mjere ne odnose se na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije, vjerske obrede, izložbe te sjednice predstavničkih tijela, ali uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.